Dva Štapića

Kina ima najraznovrsniju kuhinju na svetu. Postoji najmanje osam regionalnih kuhinja koje se razlikuju u tehnikama kuvanja i načinu služenja jela, vrstama namirnica i mešanju začina. Tako je kantonska kuhinja blaga i svežeg ukusa dok je sečuanska jaka i ljuta.

U našim restoranima, kao i u većini kineskih restorana u Evropi, služe se jela po receptima iz različitih kineskih regija ali prilagođena ukusima i običajima podneblja. Pa ipak, zadržani su glavni sastojci i način pripremanja: kuvana testa i pirinač, lagane supe, obilje povrća, kratka termička obrada koja čuva prirodna svojstva, ukus i miris, svež đumbir, čaj bez šećera i slično, što umnogome odgovara savremenim nutricionističkim preporukama.

Kao i u svemu drugom, kulinarstvo u Kini teži harmoničnom odnosu različitih elemenata, suptilnim kontrastima i kombinovanju ukusa.

U našim restoranima vas očekuju kuvari iz Kine na čelu sa, već čuvenim, Wangom, koji će se pobrinuti da vam svaka poseta bude nezaboravna kulinarska avantura.

Dobrodošli!

RECEPT ZA BOŽANSTVENO UKUSNE OBROKE koji su isto tako dobri za vas

Sastojci koji čine naša jela dolaze sa dalekih planina, okeana, prerija i ravnica, ali i sa pijaca iz našeg komšiluka. U našim restoranima kuvari stvaraju obroke sa više od 30 različitih vrsta svežeg povrća svakog dana, oni ručno mese hleb i pažljivo biraju samo najbolje delove mesa, svakodnevno. A to je samo početak onoga što činimo kako bi se svaki naš gost osećao stvarno dobro.

Od kineske kulture ishrane stare više od 5000 godina smo naučili da budemo ponosni na raznolikost i bogatstvo ukusa, i da je suština koja stoji iza svakog ukusa konačna briga za zdravlje, ravnotežu i blagostanje. Imajući to u vidu, više od jedne decenije, zajedno sa našim slavnim šefom Vangom mi pravimo pravu kinesku hranu u njenom punom sjaju. Bilo da ste hedonista koji želi da uživa u hrani od koje ide voda na usta ili asketa koji pre bira dobro izbalansirani obrok, u našem restoranu ćete se osećati kao pravi car. S ponosom vas pozivamo da nas posetite i da sami otkrijete zašto za naš restoran kažu da je sinonim za bogatstvo kineske ishrane.

Dostava kineske hrane u Beogradu

Restorani Dva Štapića vrše dostavu kineske hrane na vašu kućnu adresu. Za sada pokrivamo veliki deo Beograda a konstantno radimo na proširenju pokrivenosti kućne dostave. Sve kineske specijalitete možete poručiti online ili pozivom na broj 011/40-43-550. Pogledajte naš meni online, ubacite vaša omiljena jela u korpu i najukusnija kineska hrana u Beogradu stiže na vašu kućnu adresu za najviše 60 minuta.

Prijatno!